top of page
Yazarın fotoğrafıMavi Çam Anaokulu

Haziran Ayı Veli Bülteni

Güncelleme tarihi: 13 Haz

    Yazın tazecik başlangıcından, haziran ayından hepinize merhabalar! 

Haziran ayı aynı zamanda karne heyecanını da sırtlanıyor. Bu yıl da 

keyifli bir sergi eşliğinde karnelerimizi çocuklarımıza vereceğiz. Tarih 

yaklaştıkça sizlerle detayları paylaşacağım. Şimdi gelelim haziran 

ayının temasına! Bu temaya, bir bahar sabahında arka bahçemizdeki 

kuşların sesleri eşliğinde karar verdik. Kuş sesi dinlerken insanın tarif 

etmekte zorlandığı bir güzellik kaplıyor içini... Umarım tüm haziran 

böyle güzel hislerle geçer! Tahmin edeceğiniz gibi ayın teması: Kuşlar. 

Çocuklarımızla detaylı bir kuş dosyası inceleyeceğiz. Yuvalar, gagalar,

tüyler, yumurtalar, kuş yuvaları, kuş bilimciler ve daha neler neler... 

Haydi hep birlikte detaylıca inceleyelim. 

      Ayın ilk haftasında (3-7 Haziran) çocuklarımızı sınıflarında kuşlarla ilgili bir duyu masası karşılayacak. Ardından miniklerimiz bahçeye, daha büyük çocuklarımız ise parka çıkıp bir kuş gözlemi gerçekleştireceğiz. Kuş şeklindeki uçurtmalarımızla temanın tadını çıkaracağız. Ertesi gün "kuş bilimci" kavramına değinip bu ay hepimizin birer kuş bilimci gibi incelemeler yapacağımızdan söz edeceğiz. Kuş fotoğrafları inceleyerek çizimler yapıp sizlere sergileyeceğiz. Çarşamba günü kuşların yaşam döngülerini inceleyeceğiz. Her grup kendisi için kocaman bir ağaca kuş baskıları yapıp, isimler takacaklar. Perşembe günü çocuklarla bıldırcın, hindi, tavuk yumurtalarını ve çift sarılı yumurtayı gözlemleyip farklılıklarını, benzerliklerini konuşacağız. Köpük yumurtalarla kendimize süslü yumurtalar yapacağız. Bir de her grup, farklı teknikler kullanarak yumurtaların kırılmasını nasıl engelleyeceğine yönelik denemeler yapacak. Bakalım ortaya neler çıkacak? :) Cuma günü ise kuşların ihtiyaçlarına ve becerilerine göre değişen kuş yuvalarını inceleyip artık materyaller kullanarak kuş evleri yapacağız. Kuşun yaşayacağı yere, kendi tarafından yapıldığında kuş yuvası, insanlar tarafından yapıldığında ise kuş evi deniyormuş, daha önce fark etmiş miydiniz?

         İkinci hafta (10-14 Haziran), kuşlar teması kuş gagalarını inceleyerek başlayacak. Planları hazırlarken biz de yeni farkındalıklar kazanıyoruz. Gün içinde kullandığımız bazı aletlerle gagaların benzerliklerine odaklanıp kuşların gibi aktarma çalışmaları gerçekleştireceğiz. "Bob ve Gaga Sanatı" kitabını da çocuklarımızla buluşturacağız. Yine pazartesi günü bir gaga partisi düzenleyeceğiz. Vakit yaklaştığında sizleri detaylar için bilgilendireceğim. Gagalarla yakın bir diğer konu kuşların beslenmesi. Salı günü çocuklarımızla kendi yaptığımız yavru kuşları besleyeceğiz. Çarşamba ve perşembe günü odağımız kuş tüyleri olacak. Kuşlar uçarken tüyleriyle işaretler yapsalardı gökyüzünün nasıl görüneceğini bir düşünün! Biz perşembe günü çocuklarımızla deneyimleyeceğiz. :) Cuma günü ise sergi günü!

        Ayın üçüncü haftası (17-21 Haziran) bayram... Sevdiğiniz insanlarla, sevdiğiniz yerlerde, taptatlı anlarla dolu bir bayram diliyorum hepimize. :)

          Ayın son haftasında (24-28 Haziran) bayram dönüşü temamıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu hafta çocuklarımızla yırtıcı kuşlar ve su kuşlarını ele alacağız. Bu aydan itibaren bir yenilik yapacağız. Her temanın içerisinde o temayla ilişkili sorular hazırlayacağız. Bu soruları çocuklarımıza sorup cevapları not alacağız. Soruların yanıtını onlara biz sunmayacağız. Sizlerden de yapmamanızı rica ediyoruz. Yanıtları zaman içerisinde, günler geçtikçe bulacaklar. Bu ayın soruları:

Kuşlar kanat çırpmadan gökyüzünde nasıl durabilir?

Ördekler nasıl bu kadar hızlı yüzebilir?

Kuşlar uçmayı nasıl öğrenir?

Bütün kuşlar uçabilir mi?

        Haziranla birlikte koca bir eğitim öğretim yılını da devirdik. Biz kendi adımıza yaptığımız güzel şeylerle, hatalarımızla, bize kattıkları ve bizden götürdükleriyle, birbirinden güzel minik çam fidanlarımızla bu yılı çok sevdik. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mektuplarımıza, temalarımıza iki ay kadar ara verip, dinleneceğiz. Yeni dönem için çok çalışacağız. Sizlerle, eylül ayında yine buluşmak dileklerimizle... Mavi Çam'ın altında... Çok sevgiler... 


#

ümitköy kreş

ümitköy anaokulu

çayyolu kreş

çayyolu anaokulu

alacaatlı kreş

alacaatlı anaokulu

çayyolu kreş

çayyolu anaokulu

çankaya kreş

çankaya anaokulu

ümitköy kreş

ümitköy anaokulu

çayyolu kreş

çayyolu anaokulu

alacaatlı kreş

alacaatlı anaokulu

çankaya kreş

çankaya anaokulu

çayyolu kreş

çayyolu anaokulu


                                                  

29 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page